• Een gejuich davert langs de velden

  14 okt 2020
 •  

  Boek over ontstaan voetbal en voetbalclubs in de Noordkop

  Wil je weten hoe het voetbal ooit 132 jaar geleden ontstaan is in de Noordkop? En wat de geschiedenis van je eigen club is? De start van het georganiseerd voetbal in de steden en dorpen in de regio is vaak eerder dan algemeen gedacht. Het boek Een gejuich davert langs de velden van auteur Wilbert Korevaar beschrijft de ontstaanshistorie van de ruim 170 voetbalvereniging die sinds 1888 in de Noordkop actief zijn (geweest). Het boek is rijk geïllustreerd met elftalfoto’s uit de pioniersjaren van de diverse clubs en andere interessante afbeeldingen.

  AFC Concordia uit Den Helder was op 17 oktober 1888 de allereerste voetbalvereniging in de Noordkop. De fusieclub Schagen United is voorlopig de laatste club in de imposante rij. Natuurlijk ontbreekt het ontstaan van De Meeuwen / CV Wieringermeer niet in het regionaal-historische voetbalboek.

  Een gejuich davert langs de velden is vanaf zaterdag 24 oktober voor € 19,95 verkrijgbaar in de boekwinkels in Schagen (Plukker), Anna Paulowna (Bruna), Julianadorp (Bruna), Hippolytushoef (Wieringer Boekhandel), Den Helder (Bruna 2x) en Den Burg (Nauta Boek). Het boek (304 pagina’s) kan ook worden besteld via wilbertkorevaar@gmail.com.