• Jaarverslag Technische Commissie

  6 nov 2023
 • De huidige technische commissie bestaat uit Frans Gouwenberg, Jan Piet Gaasterland, Jeroen Laan, Bert Homan en Johan Goedbloed.

  Frans is coördinator van grootveld teams (jongens). Jeroen is coördinator bij de kleinveld teams (jongens). Jan Piet is aanspreekpunt bij de senioren (heren). Johan behartigt samen met Arjan Biesheuvel (jeugdcommissie) de vrouwen/meiden afdeling. Tevens regelt Johan samen met Bert algemene zaken. Namens de T.C. zit Jeroen in de jeugdcommissie en Bert in het bestuur.

  De T.C. regelt elk jaar in samenwerking met de begeleiders en trainers de teamindelingen bij de jeugd. Dit is vaak een proces waar veel besprekingen voor nodig zijn. Ook is het ieder jaar weer een uitdaging om trainers en begeleiders bij alle teams te zoeken.

  Na 3 jaar hebben wij afscheid genomen van Ben Visser, de hoofdtrainer bij de herenselectie. Hij is opgevolgd (seizoen 23/24) door Patrick van Bunderen. Bij dames 1 blijft Cor Noordenbos trainer/coach. Bij de JO19-1 is Erik de Gier aangesteld als trainer/coach (seizoen 23/24).

  Na de laatste jaren intensief met de accommodatie bezig te zijn geweest, is de vraagstelling van het bestuur aan de T.C. om ons de komende 7 jaar weer meer te gaan richten op kwaliteitsimpulsen van het voetbalgebeuren. Voor de volgende onderdelen: tactiek, techniek, mentaal en fysiek volgt elk jaar een actie en aparte trainingen om het niveau te verhogen.

  Ons eerste actiepunt is het verbeteren van het fysieke. Wij zijn een samenwerking aangegaan met Visi Sports. Dit is een voetbalschool gespecialiseerd in motorische vaardigheden en fundamenteel bewegen. De focus ligt op sport specifiek bewegen. Met name wordt er getraind op snelheid, voetenwerk, sprongkracht, handelingssnelheid en algemeen fysieke conditie. Hierdoor creëer je een vermogen om fysieke duels te voorkomen/vermijden of te winnen. Je houdt meer handelingssnelheid over voor voetbaltechnische zaken. Dit is een investering in de gezondheid van de spelers/speelsters. Alle jeugdelftallen worden naast de reguliere voetbaltrainingen getraind door Visi Sports.

  Tevens zijn wij blij dat er vanuit de T.C. een grote groep jeugdtrainers is samengesteld die in februari 2024 aan een junioren trainerscursus gaan deelnemen bij de KNVB . Ook dit is een kwaliteitsimpuls bij onze jeugdtrainingen.

  Momenteel zijn we ons aan het verdiepen hoe we de komende jaren de andere aandachtspunten (techniek, tactiek, mentaal) gaan invullen.

  Bij verschillende voetbalteams is een aandachtspunt dat veel spelers/speelsters zich voor de wedstrijd op zaterdag afmelden. Ondanks dat de meeste teams op papier ruim in de spelers zitten, is het elk weekend weer een uitdaging om alle teams aan het voetballen te krijgen. Voetbal is een teamsport. Dat betekent dat wij het met z’n allen moeten doen. Afgezien van blessures moet je alles op alles zetten om aanwezig te zijn, zowel zaterdag bij de wedstrijden als doordeweeks bij de trainingen. Hierdoor blijft het voor alle vrijwilligers, in welke functie dan ook, leuk om met elkaar de voetbalvereniging in stand te houden.

  Achter de schermen wordt er door veel vrijwilligers hard gewerkt om de vereniging optimaal te laten functioneren.

   

  De technische commissie