• Voorzitterspraat

  8 okt 2020
 • Beste Voetbalvrienden en -vriendinnen,

  De tweede Corona golf is een feit. In het voorjaar werd hier al voor gewaarschuwd. Gelukkig gaat de voetbal wel door maar zonder publiek. Het is weer even wennen. In de vorige Aftrap sprak ik nog over business as usual maar dit was van korte duur. Een week terug beleefden we nog een prachtige zaterdag met mooi voetbalweer. Wij als bestuur zagen toen al de problemen zichtbaar worden. Het was erg druk rond de velden en ook op ons dakterras. Een beeld dat wij vooraf voor ogen hadden; een dakterras met voetballiefhebbers maar zonder Corona en haar maatregelen en beperkingen. Deze beelden bijten elkaar, hoe moeilijk het ook is om te aanvaarden. De richtlijnen van de RIVM dienen nageleefd te worden waaronder 1,5 meter afstand. De toekomst moet uitwijzen hoe lang wij nog in deze situatie blijven. Punt is wel dat wij ons aan de regels dienen te houden zodat wij snel weer uit deze situatie hopen te zijn.

  Ondanks de beperkingen, de sluiting van de  kantine en het ontbreken van publiek blijven we gelukkig voetballen. Op het terrein gaan de werkzaamheden ook verder. Onze Wilco heeft de lichtpunten achter het B-veld aangesloten, zodat tijdens lichtwedstrijden dit pad naar de kantine is verlicht. Hopen dat we dit snel kunnen gebruiken bij een lichtwedstrijd.

  Vrijwilligers zijn waar een vereniging op draait. Als alles door betaalde krachten zou moet worden gedaan, zou het onbetaalbaar worden of de contributie onaanvaardbaar hoog worden waardoor de voetbalsport voor een deel van de maatschappij onbereikbaar zou zijn. Onze schildersploeg onder leiding van Roel met vaste schilders Jan, Bertus en Hotze, schilderen elke vrijdagochtend een deel van onze Belboei; ieder op zijn eigen tempo en met de nodige sociale contacten. Onze klusploeg met opperman Bertus volgt ze nauwlettend. Daarnaast is Peter Tigchelaar elke thuiswedstrijd van ons 1ste elftal de vaste begeleider van de scheidsrechter en vertegenwoordigt hij het bestuur bij uitwedstrijden van het 1ste. En vergeet onze Henk en Arend niet die in hun nieuwe onderkomen, zorgen voor de thee en limonade en de koffie voor de begeleiding van de elftallen. Daarnaast zijn zij de vaste verkopers van onze voetbalsokken. Dus als je nieuwe sokken nodig hebt of juist de nieuwste collectie; spreek Henk of Arend even aan. Ze zijn je altijd van dienst. Dit is maar een kleine greep uit de grote groep actieve vrijwilligers bij onze club. Klasse dat jullie zoveel tijd en energie in onze club willen steken!

  Deze periode zou kunnen voelen als een stap terug; ook op het trainingsveld. Maar de trainingen gaan gewoon door. Op het trainingsveld verrichten we onze arbeid om elke zaterdag weer met voldoende energie en uithoudingsvermogen de wedstrijden tot het einde te kunnen volhouden. Een mooi voorbeeld was de wedstrijd van onze JO17 van een week geleden tegen Spirit JO 17. De eerste helft was Spirit duidelijk beter maar onze JO17 kon de rust ingaan met een gelijkspel. Na rust vloeide de krachten bij Spirit weg en onze jongens konden het volhouden met een klinkende overwinning als beloning. Voetbal is en blijft een teamsport. Je doet het niet in je eentje maar met het team door een goede samenwerking met stabiliteit in het team en het leveren van voldoende trainingsarbeid.

  De komende weken zal er ook volop gevoetbald worden maar zonder publiek. Hopen dat het snel achter de rug is en we weer gewoon business as usual op zaterdag kunnen voetballen met de aanmoedigingen van de vaders, moeders, oma’s en opa’s. Hopelijk zien we elkaar weer snel rond de velden voor een leuk praatje onder het genot van een kopje koffie in de Belboei!

  Geniet van de komende weken en de aanstaande herfstvakantie!

  Peter van Dijk

  Voorzitter