•  

  Beste Voetbalvrienden en vriendinnen,

  De wereld gaat al bijna twee maanden gebukt onder de gevolgen van het Coronavirus. Gelukkig is er nu weer wat meer perspectief en ruimte om ons te bewegen. Het voetbalseizoen is teneinde maar we willen als club niet stilzitten. Afgelopen week is gestart met de trainingen voor de jongste jeugd. Ons Corona protocol is goedgekeurd door de gemeente. De jeugdcommissie is onder leiding van Bert, druk bezig geweest alle voorzorgsmaatregelen te treffen en heeft op basis van de ervaringen in de eerste week een plan opgesteld voor de komende week. Nu zal ook de oudere jeugd starten met de trainingen om toch lekker bezig te zijn. Het is wel belangrijk dat de instructies en regels goed worden nageleefd om te voorkomen dat wij en natuurlijk de deelnemers aan de trainingen tegen boetes aanlopen. Deze zijn niet mis; dus houd je aan de regels en volg de aanwijzingen van de trainers en de Corona coördinator goed op.

  Het Coronavirus heeft met name huis gehouden in de zuidelijke provincies waarbij ook voetbalclubs zijn geraakt met het overlijden van diverse leden en vrijwilligers. In de afgelopen periode hebben wij het bericht ontvangen dat onze oud kantinevrijwilliger en grensrechter van ons eerste elftal, Albert de Haan is overleden. Wij wensen de familie De Haan veel sterkte en kracht bij het verwerken van dit verlies. Gezondheid is en blijft je belangrijkste bezit. We zullen dit bij de beslissingen in de komende periode altijd voorop stellen.

  De lintjes regen van 27 april jl. had voor ons een blauw wit tintje met de riddering van onze Cees van Noorloos. Een mooie erkenning voor het al vrijwilligerswerk dat Cees heeft gedaan als scheidsrechter, rapporteur voor de KNVB en zijn politieke partij, het CDA en in de gemeenteraad; en nu als onze vertrouwenspersoon. Onze wedstrijdsecretaris, Hans, struint regelmatig door alle paperassen en bestanden van ledenadministratie. Hij stuitte op een mooie gebeurtenis: Maarten Vijn is nu 35 jaar lid van club; eerst als voetballer van onder andere het 1ste elftal en nu als elftalbegeleider. Cees en Maarten van harte gefeliciteerd!

  In deze Aftrap heeft iedere commissie een kort verslag opgenomen van de activiteiten die hebben plaatsgevonden gedurende de Coronacrisis. Met inachtneming van de RIVM richtlijnen zijn vele zaken opgepakt om en rond de Belboei. Klasse voor de inzet en betrokkenheid.

  Voor het einde van het seizoen waren er al vele activiteiten georganiseerd zoals de A1 reunie, stratenvoetbal en het Ab Stevenstoernooi met de BBQ. Deze kunnen helaas niet doorgaan. Dit geldt ook voor de deelname aan de buitenlandse toernooien. De accommodaties voor het Paasweekend in Oostende waren al geboekt maar helaas kon dit niet doorgaan. Des te mooier kijken we terug op de deelname aan het toernooi in Aalborg, Denemarken van afgelopen jaar.

  Laten we hopen dat we al deze activiteiten volgend jaar wel weer mogen plaatsvinden.

  De komende weken moet blijken hoe we verder gaan in de versoepeling van de regels. De 1,5 meter maatschappij zal nog wel even bestaan zolang er geen vaccin is. Laten we hopen dat hier snel vooruitgang wordt geboekt en onze gemeenschappelijke hobby, voetballen weer zonder belemmeringen kunnen beoefenen. In de tussentijd moeten we met de huidige situatie dealen en het beste ervan maken.

  Veel succes en plezier in de komende weken.

  Peter van Dijk

  Voorzitter