• Historie

  Op 24 augustus 1956 werd tijdens een te Middenmeer gehouden bijeenkomst besloten pogingen in het werk te stellen om te komen tot een afdeling voetbal van de Christelijke Sportvereniging "De Meeuwen". De opzet slaagde en er werd gestart met twee elftallen, namelijk een senioren elftal (tot dat tijdstip grotendeels het zaterdagelftal van de v.v. Flevo) en een aspiranten elftal. De club werd bij de KNVB ingeschreven onder de naam "De Meeuwen W", maar dat heeft niet zo lang geduurd omdat de bond van mening was dat de naam "De Meeuwen" al voorkwam bij andere verenigingen. Een oplossing werd gevonden toen op 26 juni 1957 een fusie van de Christelijke Sportverenigingen in de Wieringermeer tot stand kwam en de vereniging verder kon gaan als afdeling voetbal van de Christelijke Sportvereniging Wieringermeer (C.S.V.W.). Het eerste cluborgaan, "Meeuwengekrijs" genaamd, ging al vrij gauw over in "DE AFTRAP", het orgaan dat tot op de dag van vandaag het bindend cement in onze vereniging is. 

   

  Er werd eerst in Middenmeer gespeeld en vanaf eind 1957 in Slootdorp, hoewel dat veld tevens nog werd gebuikt door de handbalvereniging DWO. Per 1 september 1961 kon echter over het volledíge veld worden beschikt en C.S.V.W. kan dan ook vanaf die datum als het ware geacht worden te zijn gesetteld in Slootdorp. Maar de vereniging groeide en op 1 augustus 1972 werd het oude Flevo-veld te Middenmeer als tweede speelveld gehuurd van de gemeente. We zaten toen dus op 2 locaties, niet ideaal maar het was een oplossing. Van cruciaal belang was dat C.S.V.W. van 1969 t/m 1979 onderdak kreeg in het gebouw van de voormalige landbouwhuishoudschool te Slootdorp. Daar was een kantine, douchegelegenheid, een bestuurskamer en vooral een hele grote zaal waar van alles en nog wat kon worden georganiseerd. De vereniging kreeg toen veel meer armslag, het ledental groeide en de prestaties stegen. Het eerste elftal bereikte in 1966 de 4e klasse KNVB en in 1969 promoveerde het zelfs naar de 3e klas (thans 2e) waarin het zich een jaar of twaalf wist te handhaven!

   

  In 1977 werd besloten als voetbalvereniging juridisch zelfstandig verder te gaan onder de naam C.V.Wieringermeer. Datum van ingang 20 september 1978. Dit hield verband met het feit dat inmiddels plannen om te komen tot een nieuwe vestiging achter de toenmalige Emmahoeve, in een vergevorderd stadium van voorbereiding waren komen te verkeren. Op 19 januari 1980 kon de officiële opening van "de Belboei" plaats vinden. Een absoluut hoogtepunt in het bestaan van de vereniging en dat kan ook worden gezegd van de viering van het zilveren jubileum in de week van 22-29 augustus 1981 met o.a. een wedstrijd tegen IJsselmeervogels.

   

  In augustus 1996 herdacht C.V.W. haar 40 jarig bestaan. Het programma vermeldde o.a. een onderlinge wedstrijd van oud-eerste-elftalspelers uit de periode 1956-1970 en een wedstrijd van Wieringermeer 1 tegen ex-profs van Volendam.

   

  Na een aantal jaren bovenin de 3e klasse te hebben meegedaan lukte het in het seizoen 2000/2001 uiteindelijk om, door middel van het behalen van het kampioenschap, te promoveren naar de 2e klasse. Na wat heen-enweren tussen de 3e en 2e klasse wist Wieringermeer zich in het seizoen 2006/2007 voor het eerst met een knappe 5e plaats te handhaven in de 2e klasse. Na het seizoen 2007/2008, waar Wieringermeer door de KNVB was ingedeeld in district Noord, speelt Wieringermeer nu weer in de 3e klasse A.

   

  Op 1 september 2006 speelde Wieringermeer wederom een jubileumwedstrijd, dit keer tegen Lucky Ajax. Het werd 0-2 voor de Ajacieden door doelpunten van Peter van der Hengst en John Bosman.

 • C.V.Wieringermeer - Lucky Ajax